SEKTÖRDE HAREKET; Konut Kredi Faizleri Düşüyor.

Gayrimenkul piyasasında son günlerde yaşanan hareketliliğe bankalardan da destek geldi. Sisteme destek olmak için birçok bankanın konut kredilerinde faiz indirimi haberleri gelmeye başladı

SEKTÖRDE HAREKET; Konut Kredi Faizleri Düşüyor.
11.08.2016    |   Bu Haber 1179 kez okundu.    |   Kaynak: Haber Türk
Paylaş:

Bugün sabah saatlerinde başlayan konut kredisi faiz indirimlerinde ilk hamle Ziraat Bankası ndan geldi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, konut kredisi faiz oranları, bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1-24 ay vadelerde yüzde 0,82 ye, 25-60 ay vadelerde yüzde 0,90 a ve 61-120 ay vadelerde de yüzde 0,95 e çekildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇAĞRI YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta bankalara konut kredisi faiz oranlarını yüzde 9 a doğru çekmeleri konusunda kamu ve özel bankalara çağrıda bulunmuş, ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, bu çağrıyı büyük bankaların yöneticileri ile konuşup değerlendireceklerini söylemişti.
 

BİR GÜNDE 51 BİN LİRA CEPTE KALDI
Bugün yapılan konut kredi faizlerindeki indirimlerine göre, 200 bin liralık 120 ay vadeli bir konut kredisi için yeni faizlerle kredi kullananlar dünkü faizlere göre toplamda 51 bin lira daha az ödeyecek.

TÜRK EKONOMİ BANKASI DA İNDİRDİ

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisi için başlattığı ve ağustos ayı boyunca sürecek olan yeni kampanya kapsamında konut kredisi faizlerini yüzde 0,99 a kadar düşürdü.

TEB den yapılan açıklamaya göre banka, başlattığı kampanya ile ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını 12 ay vadede yüzde 0,99, 36 ay vadede yüzde 1,03, kalan vadelerde ise yüzde 1,06 olarak belirledi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, kampanya kapsamında tüm müşterilerine vadelere göre yüzde 0,99 dan başlayan oranla konut kredisi faizi imkanı sunduklarını bildirdi.

Bununla birlikte tüm müşterilerine koşullarına uygun, farklı ödeme planları oluşturabildiklerini aktaran Mendi, "Burada banka olarak bizim için önemli olan, müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre kendilerini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmek." ifadelerini kullandı.

Mendi, konuyla ilgili şunları da kaydetti:"Kampanya ile sadece faiz oranını düşürmekle kalmıyor, konut kredisi kullanmak isteyen müşterilerimize kredi talebi sonuçlanma süresiyle ilgili de kolaylık sağlıyoruz. Örneğin, maaşlı çalışan müşterilerimize özel olarak, gerekli evrakları tamamlamaları durumunda 3 saat içinde kredi sonucunu verebiliyoruz."
 

DENİZBANK KONUT KREDİLERİNİ 0,89 A ÇEKTİ

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, bugün DenizBank olarak faiz oranlarını düşürdüklerini belirtti. Konut kredi faiz oranlarını 2 yıla kadar olan vadede yüzde 0,89 a, 5 yıla kadar yüzde 0,99 a indirdiklerini ifade eden Ateş, 5 yıl üzeri vadelerde yüzde 1 in üzerine çıktığını dile getirdi.

Ateş, kredi faizlerinde 4-5 puanlık bir düşüş yaşandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Mevduat faizleri 15 Temmuz a kadar iniş trendine girmişti. Bu olaylardan sonra yükseliş trendine girdi. Ama bunun sakinleşeceği beklentisini önceden vaziyet aldık. Bunu biraz da görev olarak gördük. Şu andaki fonlama maliyetleri göz önüne alındığında o faaliyetten para kazanalım anlamı taşımıyor… Moody s in notta değişiklik yapacağını düşünmüyorum. Bu kadar iyi makroekonomik verileri olan başka ülke yok. Dünyada herkes için sorun olan ikili-üçlü açık bizde yok. Bu risk primi azalacak ve fonlama maliyetlerimiz düşecektir. Konut kredilerinin ucuzlatılmasına biz de bir katkı vermek istedik. Kaynak maliyeti düştükçe kredi faiz oranları düşecektir. Bu bir süreçtir. İnşallah düşüreceğiz. Enflasyonun gerilemesi, politik riskin azalması, geniş kitlelerin mevduatının maliyetini daha düşük kabul etmesi finansmanın ucuzlamasına katkı sağlayacak." 

VAKIFBANK DA İNDİRDİ

VakıfBank tarafından yapılan açıklamaya göre, Banka, "SarıPanjur Halden Anlayan Konut Kredisi" kampanyası ile konut sahibi olmak isteyen müşterilerine 120 aya varan vade ve avantajlı faiz oranı imkanı sağlıyor.

Kampanya kapsamında 3-12 ay vadede yüzde 0,80, 13-36 ay vadede yüzde 0,88, 37-60 ay vadede yüzde 0,90 ve 61-120 ay vadede yüzde 0,95 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor.

Konut kredilerinde başlayan yeni dönemle birlikte müşterilerine avantajlı oranlarla kredi kullandırmayı hedefleyen VakıfBank, ayrıca ödeme planlarında da çeşitli seçenek fırsatı sunuyor. Bu kapsamda müşteriler sabit taksitli, artan taksitli, azalan taksitli, ara ödemeli veya esnek ödemeli seçeneklerden birini tercih edebiliyor. VakıfBank, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine yüzde 0,80 den başlayan faiz oranları ve esnek ödeme seçenekleriyle kredi imkanı sunuyor.

VakıfBank tarafından yapılan açıklamaya göre, Banka, "SarıPanjur Halden Anlayan Konut Kredisi" kampanyası ile konut sahibi olmak isteyen müşterilerine 120 aya varan vade ve avantajlı faiz oranı imkanı sağlıyor.

Kampanya kapsamında 3-12 ay vadede yüzde 0,80, 13-36 ay vadede yüzde 0,88, 37-60 ay vadede yüzde 0,90 ve 61-120 ay vadede yüzde 0,95 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor.

Konut kredilerinde başlayan yeni dönemle birlikte müşterilerine avantajlı oranlarla kredi kullandırmayı hedefleyen VakıfBank, ayrıca ödeme planlarında da çeşitli seçenek fırsatı sunuyor. Bu kapsamda müşteriler sabit taksitli, artan taksitli, azalan taksitli, ara ödemeli veya esnek ödemeli seçeneklerden birini tercih edebiliyor. 

ŞEKERBANK TAN DA İNDİRİM GELDİ

Şekerbank, konut kredisi faiz oranlarını 1-24 ay vadelerde yüzde 0,89, 25-60 ay vadelerde ise yüzde 0,99 a düşürdü.

Banka açıklamasına göre, Şekerbank, konut kredisi faizlerinde indirime gitti. Şekerbank, farklı vadelerde uygulanacak indirimle konut kredisi faiz oranlarını 1-24 ay vadelerde yüzde 0,89 a, 25-60 ay vadelerde ise yüzde 0,99 a çekti.

Şekerbank ta indirimli faiz oranları yarından itibaren geçerli olacak. Açıklamada, faizlerdeki düşme eğiliminin önümüzdeki dönemde beklenen olumlu gidişata bağlı olarak devam etmesi öngörüldüğü belirtildi. Ayrıca, Şekerbank ın Anadolu bankacılığı misyonu doğrultusunda özellikle gerçek ihtiyaç sahibi, ikametgah amacıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşların avantajlı faiz oranlarından faydalanmasının hedeflendiği vurgulandı.

Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, "Toplumsal değerlerimizin simgesi, köklü bir kurum olarak 63 yıldır olduğu gibi toplumsal kalkınmayı destekliyor, ülkemizin geleceğine sahip çıkıyoruz" ifadesini kullandı. 

HALKBANK DA YENİ KONUT KREDİSİ PAKETİNİ AÇIKLADI  

Halkbank ev sahibi olmak isteyenlere yüzde 0,80’den başlayan avantajlı faiz oranlarıyla yeni bir konut kredisi paketi sunduğunu duyurdu. Bankanın yeni konut kredisi, vadeye göre değişen faiz oranlarıyla Halkbank müşterilerine önemli avantajlar sağlayacak. 

Müşterilerine 1-24 ay için yüzde 0,80, 25-48 ay için yüzde 0,89, 49-60 ay için yüzde 0,90 ve 61-120 ay için yüzde 0,95 gibi avantajlı faiz oranları sunan Halkbank’ın yeni konut kredisi paketi, yeni satın alınacak konutlar için kullanılacak olup kredi üst sınırı 1 milyon TL olarak belirlendi. 

Bu ürünle ev sahibi olmak isteyenler için önemli fırsatlar sunulduğunu belirten Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal şunları söyledi, “Halkbank olarak bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda en büyük önceliğimizin halkımızın bize ihtiyaç duyduğu her alanda destek vermek olacağını ifade etmiştik. Sözümüzün arkasında durduk ve müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre konut sahibi olabilmeleri için sektörün en uygun faiz oranlarıyla yeni bir konut kredisi paketi hazırladık. Ev sahibi olmak isteyen tüm halkımızı yeni konut kredi paketinin avantajlarından faydalanmak üzere Halkbank şubelerine bekliyoruz."