Şanlıurfa’ya kalıcı fuar alanı şart

Türkiye’nin çeşitli kentlerinde düzenlediği fuarlarla sektörlere hareket getiren Start Fuarcılık, Urfa Projeler’i ziyaret ederek Mart ayında Şanlıurfa’da düzenlenecek Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı için görüş alış verişinde bulundu.

Şanlıurfa’ya kalıcı fuar alanı şart
27.11.2014    |   Bu Haber 1814 kez okundu.
Paylaş:

Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk ile Proje Direktörü Gizem Özerk, Urfa Projeler gazetesini ziyaret ederek yayın sahibi Mahmut Kudat ile 18-21 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenecek fuar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

ŞANLIURFA’YA KALICI FUAR ALANI ŞART

1993 yılından bu yana düzenledikleri fuarlarla bölgenin ekonomik hayatına büyük katkılar sunduklarını hatırlatan Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk, Şanlıurfa’da fuar düzenlemenin zorlukları olduğunu ancak kalıcı bir fuar alanı oluşturulması konusunda ümitli olduklarını söyledi.

Şanlıurfa’da düzenledikleri fuardan masrafları kurtarmanın haricinde maddi bir beklenti içinde olmadıklarını ifade eden Musa Öztürk, “Şanlıurfa yapı sektörünün en hareketli olduğu kentlerimizden biri. Bu hareketlilik, büyükşehir olmakla birlikte daha büyük bir ivme kazanacaktır. Ancak kentte kalıcı bir fuar alanının olmaması büyük bir sıkıntı. Fuar kurmak için alan tahsis etmede sıkıntı yaşıyoruz. Çadır kurulması, elektrik, altyapı masrafları büyük yük getiriyor. Ticari sivil toplum kuruluşlarının sağladığı katkı da çok cüzi. Kalıcı bir fuar alanı oluşturulması, Şanlıurfa ekonomisinin önünü açacaktır” şeklinde konuştu.

FUARLAR KURUMSALLIK AÇISINDAN ÖNEMLİ

Fuarların, kurumsal bilinirliği artırma açısından çok önemli bir reklam olarak da değerlendirilebileceğinin altını çizen Start Fuarcılık Proje Direktörü Gizem Özerk de, “Fuar kültürü Türkiye’de büyük oranda yanlış biliniyor. Firmalar, fuar sonunda ne kadar satış yaptıklarını, ne kadar bağlantı yaptıklarını hesap ediyorlar. Oysa fuara katılan firmalar bu katılımın olumlu etkilerini fuardan çok sonra da görebiliyorlar. Fuar ziyaretçilerine verdikleri bir kartvizit, bir broşür onlara mutlaka geri dönecektir. Bugüne kadar düzenlediğimiz fuarlarda hep bunu yaşadık. İnsanlar fuar anında hiç bağlantı yapamadıklarını şikayet ediyor yakınıyor, ancak fuardan aylar sonrasında bile bizleri arayarak tekrar ne zaman fuar olacağını soruyorlar. Fuar sonrası çok olumlu gelişmelerin olduğunu bizimle paylaşıyorlar” dedi.

KATILIM İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ

Şanlıurfa’nın 1,5 milyonluk nüfusu ile kabuklarını kıran, yeniliklere açık bir kent olduğunu dile getiren Urfa Projeler gazetesi sahibi Mahmut Kudat ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Musa Öztürk ve Gizem Özerk’e teşekkür etti.

Sektörle ilgili Türkiye genelindeki fuarları takip ettiklerini ve Şanlıurfa’da düzenlenen Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı’na da katılmaya özen gösterdiklerini dile getiren Kudat, “Hem yapı sektörünün içinde olmamız hem de yayın olarak sektörün sesini duyurmamız nedeniyle bu ziyareti önemli buluyorum. Şanlıurfa’da fuar alanının olmamasının büyük bir sıkıntı olduğunun farkındayız. Urfa Projeler gazetesi olarak kalıcı bir fuar alanı oluşturulması için kamuoyu oluşturmaya gayret edeceğiz. Tabi bu arada firmalarımızın katılımını önemli buluyoruz. Firmalar ne kadar ilgi gösterirse, kalıcı bir fuar alanına sahip olmamız da o nispette daha erken gerçekleşecektir” dedi.

START FUARCILIK HAKKINDA

1993 yılında kurulan  Start Fuarcılık, günümüzde fuar organizasyon faaliyetlerini ve projelerini artırarak sürdürmektedir. Tarım - yaş meyve sebze - tohumculuk - süs bitkileri, altın ve mücevher, inşaat, gıda,  mobilya ve otomobil sektörlerini Türkiye çapında etkin fuarlarla tanıştıran Start Fuarcılık, 2003 yılında bölgenin en büyük ekonomik aktivitesi olarak değerlendirilen 1. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı, 300 firma katılımı ve 500 bin kişilik ziyaretçisi ile Adana'da fuarcılığı ateşleyen en önemli organizasyon olmayı başardı.

Dönemin Başbakanı, Recep Tayip ERDOĞAN'ın açılışını gerçekleştirdiği 1. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı'nda düzenlenen panel, seminer, defile gibi organizasyonlar büyük ilgi gördü.

Sektörde sürekli ve istikrarli büyümesini sürdüren Start Fuarcılık, merkez ofisi İstanbul - Beşiktaş'ta olup ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve TOBB tarafından verilen "Fuar Düzenleme Yetki Belgesi"  ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Kurumsallaşma sürecini tamamlamış, sektörde tecrübeli elemanlarla ilerleyen Start Fuarcılık, İstanbul, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlediği ve gelecek yıllarda düzenleyeceği büyük fuar projeleriyle dikkat çekiyor.