Büyükşehir'den Hilvan'da Alt ve Üst Yapı Çalışmaları

Şanlıurfa merkez ve ilçelerde çalışmalarını özverili bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Hilvan da yıllardır yaşanan su problemini çözerek vatandaşlara temiz içme suyu temin ederken, bir yanda da yapımında sona geldiği Atık Su Arıtma Tesisini hizmete açmaya planlıyor.

Büyükşehir'den Hilvan'da Alt ve Üst Yapı Çalışmaları
19.04.2016    |   Bu Haber 1262 kez okundu.
Paylaş:

İlçede kullanılan atık suyu tekrar doğaya kazandırmak için başlatmış olduğu atık su arıtama tesisinin inşaatını bitirirken kolektör hatlarının döşeme çalışmaları ilçe merkezinin tamamında devam ediyor.

Başlatılan çalışmalar kapsamında ilçe genelinde 6 bin metre kanalizasyon hattı döşeyen ŞUSKİ ekipleri, ayrıca yağmur sularının daha sağlıklı bir şekilde tahliyesini sağlayabilmek adına bin 250 metre yağmur suyu drenaj hattı döşedi.

Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerince başlatılan projede, 2 adet çöktürme havuzu, 3 adet havalandırma havuzu, 1 adet blower odası, 1 adet su deposu, elektronik ızgaralar ve temizleyiciler yer alacak.

İÇME SUYU HATTI DÖŞEME

Hilvan da yıllarca yaşanan içme suyu sıkıntısı dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Kurulan İçme Suyu arıtma Tesisinin etkin olarak çalışmasının ardından ilçe genelinde test çalışmaları sona erecek.

İçme suyu çalışmaları kapsamında ise ilçe genelinde 2 bin 500 metre içme suyu şebeke hattı döşeyen ŞUSKİ Ekipleri, 32 adet yeni tesis, 32 adet tesis geliştirme, 32 adet tesis yenileme ve 18 noktada sondaj kuyusu çalışmalarını tamamladı.

HİLVAN PRESTİJ CADDESİNDE ÇALIŞMALAR SON SÜRAT

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan Prestij caddesi çalışmaları kapsamında İnönü Bulvarında alt yapı çalışmalarını özverili bir şekilde sürdürerek bölgede bulunan tüm enerji hatlarını ve diğer alt yapıyı tek bir çalışmayla tamamladı.

Öte yandan ilçe genelinde alt yapı bakım onarım çalışmalarını da  gerçekleştiren ŞUSKİ, 2 bin içme suyu arızasına ve 2 bin 500 kanalizasyon sorununa anında müdahale etti.