Bölgenin En Büyük Parkı İçin Ön Protokola

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi nin önemli projeleri arasında yer alan ve bölgenin en büyük parkını oluşturacak olan GAP Vadisinin devri ile ilgili DSİ XV. Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında ön protokol imzaladı.

Bölgenin En Büyük Parkı İçin Ön Protokola
21.08.2015    |   Bu Haber 1436 kez okundu.
Paylaş:

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, DSİ XV. Bölge Müdürü Oğuz Kasap ile imzaladıkları protokol ile Büyükşehir Belediyesi tarafından GAP Vadisi Projesi kapsamında yapılacak olan 1 Milyon 250 Bin metrekarelik alanın 280 Bin dekarlık alanını Büyükşehir Belediyesi'ne devraldı.

Başkan Güvenç'in vaad ettiği projeler bir bir başlarken, GAP Vadisi Projesi'nin yapılmasıyla ile Şanlıurfa, Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük parkına kavuşacak.

M. Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yamacından başlayıp, Tünel çıkış ağzından itibaren kanal boyu devam eden ve 5 etap halinde yapılması planlanan GAP Vadisi Projesi, 1 Milyon 250 Bin metrekarelik alanda yapılacak.

Söz konusu projenin içinde restoranlar, kafeteryalar, teleferik, tramvay, açık kapalı yüzme havuzları, aqua park, biyolojik gölet, at çiftliği, golf sahası, temalı bahçeler,çocuk oyun ve oturma alanları, ülkeler mutfağı, koşu parkuru, etkinlik meydanları, su oyunlu havuzlar, atletizm parkuru, tenis kortları,okçuluk ve paintball sahası gibi sosyal amaçlı kullanım alanları bulunacak.

Bu proje ile;  SUKAY Projesi, Cumhuriyet Parkı ve Botanik Park dahil  toplam 1 Milyon 861 bin metrekarelik  yeşil alan halkın hizmetine sunulmuş olacak. Bu rakam Şanlıurfa merkezde bugüne kadar tesis edilen yeşil alanların toplamından daha fazladır.

"Bu Proje Kentin Çehresini Değiştirecek"

DSİ XV. Bölge Müdürlü Oğuz Kasap ile gerçekleştirilen protokol töreninde bir konuşma yapan Başkan Güveç, projenin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Şanlıurfa'nın ilerleyen yıllarda yeşil alan ile anılacağını ifade eden Başkan Güvenç, söz konusu projenin hayata geçmesiyle birlikte kentin çehresinin değişeceğini dile getirdi.

Projenin hızlıca hayata geçmesi için büyük çaba sarf ettiklerini aktaran Başkan Güvenç, şunları kaydetti:

"Müdürlüğümüzle uzun süredir görüşmelerini yaptığımız Atatürk Barajı Tünel Çıkış Ağzından Başlayarak Şanlıurfaspor tesislerine kadar uzanan alana bir rekreasyon alanı ve park projesini  devir teslim noktasında bir noktaya getirdik. Bu gün DSİ Bölge müdürlüğümüzle yaptığımız ön protokolle 280 Bin dekarlık alan Büyükşehir Belediyesine devredildi. Bölge Müdürümüze işçilere ve emeği geçen Bakanımıza teşekkür ediyorum."

Protokol töreninde bir konuşma yapan DSİ XV. Bölge Müdürü Oğuz Kasap da projenin Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını diledi.

Öte yandan devri alınan bölgede protokolü yapılan alanın hayata geçirilmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale çalışmaları başlatıldı