İpekyolu üzerinde bir “Han”

Tarihi ipek yolu üzerine konumlanmış bir "han" fikri üzerinden esinlenerek tasarlanan Piazza AVM’nin her noktasında bunu vurgulamaya çalışan mimarlar, genelinde bunu vurgulamak için dekoratif boyalar kullanılarak modern bir yapı içerisinde tarihten esintiler sunuyorlar.

İpekyolu üzerinde bir “Han”
25.02.2014    |   Bu Haber 1650 kez okundu.
Paylaş:

Kentteki mozaik desenlerinden esinlenen mimarların, alışveriş Merkezi’nin girişindeki taş döşemeler ve tavandan sarkan 3 boyutlu ahşaplarda "mozaik" desenlerine yer verdikleri gözleniyor.

Tarihi Urfa evlerinin kapılarında kullanılan renkler AVM içerisindeki kolonlarda "taç" şeklinde kendini gösteriyor. Urfa'ya özgü taş evlerden esinlenilerek alışveriş merkezi içerisinde taş kaplama "cepheler" oluşturan mimarlar, iç mimari tasarımların tamamında kentin dokusunu yansıtıyor.

 

 

Tarihi ipek yolu üzerine konumlanmış bir "han" fikri üzerinden esinlenerek tasarlanan Piazza  AVM’nin her noktasında bunu vurgulamaya çalışan mimarlar,  genelinde bunu vurgulamak için dekoratif boyalar kullanılarak modern bir yapı içerisinde tarihten esintiler sunuyorlar.

 

 

Işıklıkların altına güneş kırıcı özellikte dekoratif paneller yerleştirildiği  Piazza’da, AVM girişinde ve buz pisti üzerinde dekoratif desenli özel tasarım avizeler kullanarak ortaya çıkarılan ihtişam dikkati çekiyor.

 

 

Tasarımdan önce kent mimarisi inceleniyor:

 

 

Rönesans Yönetim A.Ş Genel  Müdürü Süha Günel, kurdukları her alışveriş merkezinin o yörenin bir parçası olduğunu belirterek, “Kentlerin dokusunu alışveriş merkezine yansıtmaya özen gösteriyoruz” dedi.

 

 

Günel,   tasarım çalışmalarına başlamadan önce  Urfa'nın kendine özgü mimari dokusunun incelendiğini vurguladı. Ş.Urfa Piazza’nın en önemli özelliklerinden birisinin de arsa üzerinde bulunan tüm ağaçların korunması olduğunu ifade eden Günel, “Oluşturulan iç avluda 20’den fazla ağaç bulunuyor’’ ifadelerine yer verdi.

 

 

Avlunun tasarımı ve aydınlatmasında ise  Balıklıgöl'den esinlenildiğini ifada eden Günel, ‘’Kullanılan tüm malzemeler (ahşaplar, kumaşlar, kaplamalar vs.) Avrupa yangın standartlarına uygun sertifikası olanlardan seçildi. Ayrıca,  Urfa Piazza için 15'in üzerinde farklı tipte özel aydınlatma armatürü tasarlandı ve imal ettirildi’’ diye konuştu.

 

 

Genel Müdür Günel, Türkiye genelinde Rönesans imzasını taşıyan 11 alışveriş merkezi bulunduğunu belirterek, ‘’Bunların önemli bir bölümünün ortak özelliğinin ise gün ışığının AVM içerisine yansıtılarak, ferah ve sağlıklı bir ortamın oluşturulması olduğunu’’ sözlerine ekledi.

 

 

Hizmete açıldığı 10 Ekim 2013 tarihinden itibaren bölgenin buluşma noktası olan Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin peyzajı tamamlanan bahçeleri ve terasları ziyaretçilerine temiz hava, bol oksijen ve yemyeşil manzara eşliğinde dinlenme keyfi yaşatıyor. İnşaat sırasında çevreci bir yaklaşımla korunan yıllanmış ağaçlar alışveriş merkezine renk katıyor.  Kahve Dünyası  ve Özsüt’ün bahçesini oluşturan iç bahçede aileler keyifle sohbet ederken, çocuklar koşup oynayarak çocukluğun tadını çıkarıyor.

 

 

 

 

Yurdun birçok köşesinde çetin kış koşulları etkisini sürdürürken, coğrafi konumu ve buna bağlı olarak ılıman iklime sahip olması nedeniyle Aralık ayında bile açık havada oturulabilen Şanlıurfa’da kış güneşinin tadını çıkarmak isteyenler Piazza AVM’ye adeta akın ediyor. Piazza,  gün ışığını AVM’nin  içine yansıtan göz alıcı mimarisiyle geniş ve ferah bir ortamda alışveriş ve eğlence imkanı sunuyor..

 

 

Bahçeler ve teraslar

 

 

Piazza’nın lezzet durakları arasında yer alan giriş kattaki Mado, Özsüt, Simit Sarayı ve Kahve Dünyası’nın göz alıcı mimarisine ayrı bir değer katan bahçelerin yanı sıra ikinci kattaki teraslarda da açık havanın keyfini yaşamak mümkün.

 

 

Rönesans Yönetim A.Ş Genel Müdürü Süha Günel, alışveriş merkezinin mimarisinde de  kent dokusunu yansıtılmasına özen gösterildiğini söyledi.  Günel,  kentteki mozaik desenlerinden esinlenen mimarların, alışveriş Merkezi’nin girişindeki taş döşemeler ve tavandan sarkan 3 boyutlu ahşaplarda "mozaik" desenlerine yer verdikleri belirtti.

 

 

Buram buram Şanlıurfa

 

 

Tarihi Urfa evlerinin kapılarında kullanılan renklerin de  AVM içerisindeki kolonlarda "taç" şeklinde kendini gösterdiğini anlatan Genel Müdür Günel, ‘’Urfa'ya özgü taş evlerden esinlenilerek alışveriş merkezi içerisinde taş kaplama "cepheler" oluşturan mimarlarımız,  iç mimari tasarımların tamamında kentin dokusunu yansıtmaya özen gösterdiler’’ dedi.

 

 

Avlunun tasarımı ve aydınlatmasında ise  Balıklıgöl'den esinlenildiğini ifada eden Günel, ‘’Kullanılan tüm malzemeler (ahşaplar, kumaşlar, kaplamalar vs.) Avrupa yangın standartlarına uygun sertifikası olanlardan seçildi. Ayrıca,  Urfa Piazza için 15'in üzerinde farklı tipte özel aydınlatma armatürü tasarlandı ve imal ettirildi’’ diye konuştu.